Am văzut 4 filme europene (L’étudiante et Monsieur Henri, Chernobyl 198, Deux jours à tuer, Faites sauter la banque!)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

L’étudiante et Monsieur Henri (2015) ✭✭✭✭✩

O relație deosebită se leagă între o studentă care se mută la Paris și seniorul care o găzduiește. Cel din urmă o roagă să-l ajute să distrugă relația fiului său cu Valérie, o tipă pe care bătrânelul nu o suferă. Tânăra Constance are o relație deteriorată cu tatăl ei, la rândul său. Este un film delicat, emoțional, cu accente umoristice, cu final optimist.


Chernobyl 1986 (2021) ✭✭✩✩

Ce mai poți face după serialul celebru despre Cernobîl? Ar trebui ceva care să depășească acea producție. Ei bine, producătorii acestui film cred că nu s-au gândit la asta și au realizat o poveste văzută din perspectiva unuia dintre pompierii care s-au sacrificat pentru a stinge incendiile de la centrală și a ajuta în continuare. Atmosfera apăsătoare a filmului este cea pe care o regăsești și în alte filme despre acest dezastru.


Deux jours à tuer (2008) ✭✭✩✩

Pe Antoine îl apucă nervii într-o zi și se decide să spună tuturor ce crede, fără diplomați și zâmbete false. După ce face asta la serviciu și în familie, se izolează și pare că trăiește o dramă despre care nimeni nu știe nimic. Ei bine, el de fapt voia să ascundă un secret care i-ar fi îndurerat pe cei din jur. Filmul este deosebit prin modul în care înfățișează relațiile dintre oameni cu personalități diferite. Iar relația cu tatăl este pur și simplu înduioșătoare.


Faites sauter la banque! (1964) ✭✭

Cum să nu-ți placă Louis de Funès? În acest film, el este capul unei familii care trece prin dificultăți financiare. Așa că, ce se gândește omul nostru? Ia să sap un tunel din pivnița casei care adăpostea la parter un magazin, până la banca de vizavi! Săpăturile sunt presărate de tot felul de piedici și tatăl nostru se enervează des în stilul lui caracteristic. Un film excelent pentru o seară în familie.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.