Nepotism și corupție în universități 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Salariile profesorilor au fost tăiate de cîteva ori și lucrurile nu se opresc aici. E nevoie de reformă în universitățile din țară. Colac peste pupăză, sunt tot mai multe dezvăluiri privind nepotismul și corupția la nivel academic.

Se pare că 90% dintre posturile din universități sunt acordate pe alte criterii decît meritele și standardele. Profesorii sunt angrenați în ițele politice, vrînd-nevrînd.

Cartea publicată în 2010 de un specialist în educație a fost considerată drept o breșă în codul tăcerii care domină acest domeniu de activitate. Autorul a avut un proces cu universitatea la care preda, în 2007, după ce postul la catedră i-a fost refuzat, în favoarea unui coleg mai puțin competent dar care era prieten cu rectorul.

Toate acestea se întîmplă în Spania. Slavă Domnului, în România nici vorbă de nepotism și corupție în universități și codul tăcerii trăiește în continuare!

Sursa și povestea completă


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “Nepotism și corupție în universități

  • gadjodillo

    krossfire, din fericire, la noi nu nepotismul e problema:)))))) legata de ascensiunea in invatamantul superior. in cel particular, cred ca e vorba de comanda politica (care spune, ipochimenul X, handicapat intelectual, trebuie sa aiba si el post la voi), la cel de stat nu ma pricep. deocamdata:)