Am văzut trei filme cu/despre profesori


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Cred că ar fi bine să le vedeți în ordinea asta, eventual în weekend. Începeți pe la 12 după-amiaza, continuați pînă seara, cu mici pauze pentru masă și pipi. E clar că sunt filme virale!

1. Detachment

  

S-a implicat prea mult, deși voia să se apere de lumea din jur. Un profesor cu probleme în copilărie și la limita dintre blazare și abandon mai face un efort pentru a schimba ceva. Este un fel de țipăt al neputinței cînd constați că nu poți exprima exact ceea ce simți. Un film pesimist, pesimist, dar incredibil de atrăgător. Aici.

2. Jagten

  

Un învățător ajunge să se ocupe de copiii de la o grădiniță cu program prelungit. Se implică prea mult în ceea ce face, iar asta nu rămîne nepedepsit. Se pare că de cele mai multe ori copiii sunt adulți mincinoși și adulții sunt copii cărora le place să se joace cu viețile altora, din nevoia de a părea serioși. Un film de văzut cu atenție pînă la final, un film cu un final deschis. Aici.

3. The English Teacher

  

Provincialismul promovat drept cultură provoacă reacții adverse. Un absolvent al unui liceu dintr-un oraș obscur trezește sentimente diverse în sufletul unor profesori cinstiți. Este de urmărit cuplul de directori el-ea, sunt savuroși și vă va aduce aminte de un alt cuplu celebru. Dacă n-ați mai văzut cum se naște o pasiune sexuală între o profă și un elev, acum e momentul! Aici.

Și așa am văzut trei filme cu/despre profesori.

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments