CARTE + AUDIO Aventurile căpitanului Ronț – Vlad Stoiculescu 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Recunosc că am citit cărticica lui Vlad (celebrul Krossfire) cu sufletul la gură. În partea introductivă, autorul îi face lui Ronț un portret atît de detaliat încît e imposibil să nu te atașezi de micul hamster. Din primele paragrafe, aflăm despre Ronț cum arată, cum visează să fie căpitan de corabie, care e relația lui cu Codruț și Alina (stăpînii lui), cum se înțelege cu Toni (un porcușor de Guineea „înțelept“) și cu Bela (o veveriță dinamică).

Aventura celor trei (cărora li se alătură dihorul Otto) constă într-o călătorie plină de peripeții către locul din livadă unde se presupune că există o comoară ascunsă. Pe drum, cei patru întîlnesc și alte animale și trec prin diverse pericole. Vlad Stoiculescu reușește să-i portretizeze fin și pe ceilalți, deși Ronț rămîne eroul, cel cu care te vei identifica încă de la început.

În cartea Aventurile căpitanului Ronț, mi-au plăcut și descrierile peisajelor și detaliile amănunțite ale locurilor, obiectelor și lucrurilor observate de animăluțele care formează gașca veselă. Dacă ar fi să-i reproșez ceva autorului, ar fi faptul că punctul culminant parcă ar mai fi avut nevoie de puțină atenție.

În fragmentul audio de mai jos, cei patru se confruntă cu Moș Tănase deghizat și sunt supuși încercării finale înainte de a pune mîna pe celebra comoară din livadă:

Prin utilizarea unui limbaj accesibil publicului țintă, Vlad Stoiculescu reușește să creeze o poveste captivantă, în care personajele fac tot farmecul, într-un decor bine conturat. Acest volumaș se dorește a fi primul dintr-o serie, pentru că la finalul lui există un foarte scurt fragment din viitoarea aventură a lui Ronț. Pe de altă parte, vă sugerez să-l urmăriți pe Vlad Stoiculescu, autorul care mai are la activ un volum de nuvele (Amfitrionul, Editura ePublishers) și care pregătește niște bunătăți corporate SF în limba engleză.

Cumpără cartea de la Emag, de aici.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “CARTE + AUDIO Aventurile căpitanului Ronț – Vlad Stoiculescu