CARTE Oamenii fericiți citesc și beau cafea – Agnes Martin-Lugand


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Am înțeles de ce „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” de Agnes Martin-Lugand a fost un bestseller. Păi cum să nu fie, din moment ce, într-o atmosferă Hallmark desăvîrșită, avem toate ingredientele? Avem o ea, femeia care a suferit o mare pierdere și care nu mai crede în ea însăși; avem evadarea într-un sătuc uitat de lume din Irlanda; avem prietenul și confidentul gay; avem elementul macho, la început dezagreabil, apoi interesant. Avem de toate!

Este o poveste clasică ce urmărește o bucată din viața unei femei dezamăgite de ceea ce i-a oferit soarta. Partea bună este că se fac una-două referințe culturale, că este un volum care nu plictisește și că viața din sătucul irlandez este descrisă cu destul de mult umor și cu detalii pitorești.

Personajele sunt bine conturate, însă am fi vrut să aflăm mai multe despre El, irlandezul în aparență neinteresat de Ea. Tînăr fotograf (nu știm prea bine cum își cîștigă existența, de fapt), cu o sensibilitate bine ținută în frîu, cu accente violente și cu un trecut bine păzit, el ar fi fost cireașa de pe tort a tramei, din moment ce povestea ei o știm cu lux de amănunte.

Da, eroina citește și bea cafea, ba chiar deține o cafenea în Paris, însă tristețea și depresia au făcut-o să se nege și să neglijeze afacerea pe care a lăsat-o în grija lui Felix, aventurierul gay ce o stresează cu poveștile lui bahice și sexuale.

Nu este o carte de lăsat, ci un foarte scurt volum în stilul Danielle Steel sau Sandra Brown. Poate fi o aventură de o după-amiază sau o lectură de plajă (sau de șemineu, cum doriți).

“Oamenii fericiți citesc și beau cafea” de Agnes Martin-Lugand, 2016, Editura Trei, 176 de pagini.

Cumpărați cartea de la:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.