Povești cu bitcoin > FB interzice reclamele, Lightning Network e pe drum, Elveția va adopta BTC 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Facebook interzice reclamele la criptomonede

Compania invocă practicile comerciale înşelătoare din anunţurile care vorbesc despre afaceri fără riscuri, faptul că poţi face plăţi imediate către oricine în lume, discount-urile de 15% și îndemnul de a folosi fondul de pensie pentru a cumpăra bitcoin.

Nu este însă exclus ca Facebook să accepte din nou acest tip de reclame, după ce monedele virtuale vor fi mai bine reglementate.

⇢ Citește la Business Insider


Lightning Network, speranța recuperării întîrzierilor

Este un algoritm nou, care se pare că este în faza beta. Lightning Network promite să facă tranzacțiile de bitcoin mai rapide, pentru că acolo contractele se vor încheia și confirma inițial direct între indivizi și tranzacțiile ulterioare vor fi confirmate imediat. Abia după ce tranzacția s-a încheiat, aceasta va fi așezată în coada de confirmare de către întreaga rețea Bitcoin.

Evident însă, vor exista niște taxe și pentru folosirea acestei “rețele rapide”.

⇢ Citește la Motherboard


 

Coinbase raportează venituri de 1 miliard de dolari pe 2017

Compania de brokeraj pentru Bitcoin a devenit extrem de populară în 2017. Coinbase a fost evaluată la 1,6 miliarde de dolari în august anul trecut, însă valoarea sa a crescut între timp. Coinbase nu obține venituri pe baza prețului Bitcoin, ci pe baza volumului de tranzacții, percepând un comision între 0,25 și 1% din volumul tranzacției, atât de la vânzător cât și de la cumpărător.

Compania nu permite tranzacționarea acțiunilor sale pe piețe secundare. Cu toate acestea, investitorii sunt disperați să cumpere acțiuni emise de Coinbase.

⇢ Citește la Recode


Elveția vrea să adopte Bitcoin

Ministrul elvețian al Economiei, Johann Schneider-Ammann, a declarat că Elveția intenționează să devină „cripto-națiune”. Elveția este una dintre puținele țări care își doresc să adopte monede virtuale, în timp ce majoritatea țărilor sunt îngrijorate și au rețineri în a implementa un sistem monetar bazat pe criptomonede. Dintre 10 cele mai mari ICO-uri (Initial Coin Offering), prin care start-up-urile au obținut finanțare, 4 au avut baza în Elveția.

Următoarea țară în care s-au strâns cele mai mari finanțări din ICO-uri este Singapore cu 184 milioane de dolari, urmată de Rusia – 111 milioane de dolari, China – 82 milioane de dolari, Marea Britanie – 67 milioane de dolari și Estonia – 63 milioane de dolari.

⇢ Citește la Manager


ÎN PLUS:

⇢ Poate ai timp să citești o carte despre blockchain
⇢ Dacă ai bitcoini, iată ce magazine online românești îi acceptă


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Povești cu bitcoin > FB interzice reclamele, Lightning Network e pe drum, Elveția va adopta BTC

  • Stoian Ciprian

    Chiar am inceput sa urmaresc cu atentie tot ce se intampla in aceasta industrie si astept sa vad directia in care vor merge lucrurile cu crypto-monezile. Fain articol! :)