Povești cu bitcoin: plugin WooCommerce, Starbucks + Microsoft, furt de BTC și de mașini


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Plugin WooCommerce pentru plata prin criptomonede

Noul plugin WooCommerce creat de Coinbase permite magazinelor online să accepte plata prin monedele virtuale majore prin intermediul unui wallet controlat de user. Noul plugin face parte din ceea ce Coinbase numește un sistem financiar deschis, practic o rețea de plăți P2P pentru criptomonede. Magazinele WordPress pot accepta plăți crypto prin adăugarea unui buton pe site.

⇢ Citește detalii la The Next Web

Starbucks și Microsoft încheie un parteneriat pentru plăți în Bitcoin

Cele două companii colaborează în vederea creării unei noi platforme digitale care va permite consumatorilor să folosească Bitcoin și alte criptomonede pentru a plăti la Starbucks. Printre colaboratorii din cadrul proiectului se află Intercontinental Exchange și BCG. Pentru operarea platformei va fi creată o nouă companie numită Bakkt, care va permite consumatorilor și instituțiilor să plătească prin criptomonede la nivel global și să schimbe Bitcoin în alte monede.

⇢ Citește detalii la CNBC

Un adolescent a furat bitcoini pentru a cumpăra mașini de lux

Poliția din California a arestat un cracker acuzat de deturnarea numerelor de telefon cu scopul de a fura criptomonede. Xzavyer Narvaez (19 ani) este acuzat de șapte delicte, printre care furt de identitate și furt de mașini. Arestarea lui Narvaez (august 2018) vine aproximativ la o lună după aceea a lui Joel Ortiz, prima persoană din SUA care a fost vreodată acuzată de deturnarea numerelor de telefon – un tip de fraudă cunoscută și sub numele de “swapping”, cu scopul de a fura Bitcoin.

⇢ Citește detalii la Vice.com

Bekid acceptă Bitcoin și face profit

BeKid.ro, primul magazin online din România cu produse pentru copii care a introdus plata prin Bitcoin, a investit peste 150.000 de euro în achiziția unui spațiu modern de birouri pentru activitatea sa de call-center. Magazinul online a fost lansat în anul 2014 și în numai patru ani de la lansare a devenit unul dintre principalii actori pe piața de e-commerce pe nișa produselor de copii, cu peste 50.000 de produse pe stoc, actualizate zilnic. Totodată, BeKid s-a implicat activ și în activități caritabile, donând 10% din profit care secții de prematuri sau către ONG-uri care contribuie la ajutorarea copiilor cu nevoi speciale.

⇢ Citește detalii la Ziarul de Iași

⇢ Poate ai timp să citești o carte despre blockchain
⇢ Dacă ai bitcoini, iată ce magazine online românești îi acceptă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.