CINEPOLITICA 2019: “Iarnă eternă” (Eternal Winter; Örök tél) a cîștigat trofeul festivalului


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Filmul Eternal Winter, în regia lui Attila Szász, ce comemorează sute de mii de maghiari deportați în lagărele de muncă forțată, a câștigat Trofeul Cinepolitica. Pe lângă marele premiu, juriul a oferit și o distincție specială pentru Cel mai bun film politic din competiție, care a mers către “Murer – Anatomy of a trial” (r. Christian Frosch), în timp ce documentarului “Omul Roșu” (r. Mugur Vărzariu) și lung metrajului The Dive (r. Yona Rozenkier) le-a fost acordată o mențiune specială.  

Premiat deja la festivaluri de film importante, Eternal Winter a cucerit deopotrivă publicul, dar și juriul festivalului, care a acordat filmului Trofeul Cinepolitica „pentru subiectul profund, producția amplă și calitatea cinematografică de excepție”. 

Murer – Anatomy of a trial, un film care ne-a făcut părtași la unul dintre cele mai cunoscute procese din Austria și care a transformat o sală de judecată într-un front al ideologiilor și  al abominabilului, a fost apreciat de către juriul Cinepolitica și a primit distincția pentru Cel Mai Bun Film Politic „pentru dezvăluirile istorice cutremurătoare și pentru încărcătură psihologică atent direcționată”.

Nici Omul Roșu (r. Mugur Vărzariu) nu a scăpat de aprecierile celor trei jurați, primind o mențiune specială pentru „acuitatea, umorul și originalitatea cu care tratează un subiect din realitatea românească actuală”.

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments