Cinepolitica 2019: 4 zile de film politic


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrală şi de Est dedicat filmului politic, revine între 18 şi 22 aprilie, în Bucureşti, la Cinema Elvire Popesco.

“The Factory” regizat de Yury Bykov va deschide ediţia a 8-a a festivalului, în 18 aprilie, la 20:30. Filmul spune povestea unui oligarh local influent, Kalugin (Andrey Smolyakov), care decide să închidă fabrica pe care o deține, motiv pentru care un grup de muncitori neplătiți îl răpesc pentru a-și recupera salariile. Conduși de misteriosul Alexei (Denis Shvedov), ale cărui motive sunt departe de a fi clare și încolțiți de poliție și de protejații lui Kalugin, răpirea devine un adevărat tur de forță de acțiune, dramă și suspans.

Despre festival

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica este dedicat filmelor cu tematică predominant politică (fie că este vorba de lungmetraje sau scurtmetraje, filme de ficţiune sau documentare). Cu un concept original şi inovator, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra noastră, a tuturor.

Competiţia Internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente, din întreaga lume, care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu internaţional, incluzând reputaţi experţi în cinema sau istorie şi politică, care stabilesc palmaresul festivalului, având în frunte Trofeul Cinepolitica.

Programele speciale, necompetiţionale, cuprind filme grupate tematic, prezintă personalităţi importante ale lumii contemporane, analizează subiecte controversate, lansează provocări şi incită la dezbateri.

Programul complet va fi disponibil în curînd pe site-ul oficial.

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments