Închiriere de trotinete electrice în București: Lime 5


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Lime a fost cea mai așteptată companie pe piața închierilor de trotinete electrice în București. După Wolf-e și Flow, Lime este a treia firmă prezentă cu trotinete pe străzi. Din păcate, prețul este cel mai mare dintre toate trei, iar acest lucru se bazează probabil pe flota mare, acoperirea celui mai mare teritoriu din oraș și pe contractul cu Primăria Capitalei.

Aplicația, sistemul, trotineta

Prima oară am testat Lime la Lisabona. Deoarece prima oară a fost o problemă cu încărcarea banilor în cont, am încărcat de două ori, așa că acum portofelul virtual este plin, am de mers ceva timp din acel credit!

Poți încărca:

  • 50 de lei
  • 100 de lei (și primești 5 lei)
  • 250 de lei (și primești 10 lei)

Poți seta să se încarce automat creditul cînd nu mai ai bani în portofel. Prețul este cel mai mare din București: 3 lei deblocarea și 0,60 de lei pe minut!

Față de Wolf-e și Flow, trotinetele Lime sunt mai robuste, cu ghidon foarte înalt. Pe țeava din față este montat un difuzor: cînd ești aproape de o trotinetă și nu o vezi, poți suna prin aplicație și te ghidezi după alarmă ca să o găsești în teren. Există de asemenea sunete specifice cînd o deblochezi și o blochezi și cînd încerci să o miști atunci cînd e blocată.

Frîna este manuală, ca la bicicleta normală și decelerarea este cea mai lentă dintre toate trotinetele testate, ceea ce este bine, mai ales pentru începători. Pe piatră cubică și pe asfalt un pic neregulat, simți denivelările în tot corpul. Nu ai cruise control, deci trebuie să ții degetul apăsat pe accelerație tot timpul.

La prima cursă, am prins maximum 24,8 km/h, dar la a doua am ajuns la 27,6 km/h. Ori afișajul era dat peste cap, ori limitarea la 25 km/h joacă feste uneori. Oricum, la a doua trotinetă testată am observat și că frîna era moale, deci e posibil ca acel exemplar să fi avut unele probleme.

Lime a sprijinit alegerile

În 26 mai, Lime a oferit un promo code în țările în care au fost alegeri europarlamentare. Așa se face că am beneficiat de o reducere de 4 euro, pe baza codului VOTEWITHLIME, pe care l-am putut folosi o singură dată.

Pe de altă parte, Wolf-e a avut în această perioadă reducere de 50% la curse, numai că această firmă nu funcționează în weekend, deci reducerea nu a fost legată de mersul la vot.

Citește și:
Închiriere de trotinete electrice în București: Flow
Închiriere de trotinete electrice în București: Wolf-E Rides


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 gânduri despre “Închiriere de trotinete electrice în București: Lime