Am văzut 6 filme (The Platform, The Invisible Man, The Banker, J’accuse, Late Night, The Coldest Game)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

The Platform (2019) ✭✭✭✭✩

Într-o clădire ce combină o închisoare cu un fel de stabiliment de experimente psihologice, deținuții mănîncă tot mai puțin și mai prost pe măsură ce sunt închiși la un etaj inferior. Zilnic, o platformă cu mîncare coboară de sus de la 1 către nivelurile 200 și mai jos și oprește cîteva secunde la fiecare etaj, pentru ca oamenii să mănînce. Din cauză că nimeni nu se gîndește la ceilalți, deținuții mor de foame sau se ucid și se mănîncă unul pe altul. Pînă cînd un bărbat are o idee prin care să schimbe situația. Un foarte bun film psihologic, de văzut cu cineva alături și nu chiar seara sau noaptea…


The Invisible Man (2019) ✭✭✭✭✭

Super-thriller, serios! Suspans non-stop. După ce fuge de iubitul care o controla total, Cecilia află că acesta s-a sinucis, dar se simte urmărită apoi de ceva / cineva nevăzut. Cea mai interesantă parte mi s-a părut cea în care a trebuit să demonstreze că nu e nebună. Urmăriți tehnica de filmare, mai ales unghiurile în care camera pare că se ascunde de personajul principal.


The Banker (2019) ✭✭✭✭✩

Am empatizat cu cei doi bărbați de culoare care încearcă să se impună pe piața imobiliară și bancară, dominate de albi, din anii ’50-’60, ceea ce demonstrează că Samuel L. Jackson și Anthony Mackie fac roluri bune. Dincolo de discriminarea la cote destul de înalte în SUA acelor ani, am apreciat mini-lecțiile de banking strecurate în film și am fost uimit de cît de laxe și incomplete puteau fi legile atunci pe teritorul nord-american.


J’accuse (2019) ✭✭✭✭✩

O adevărată lecție de istorie, morală și presă, în acest film despre celebra afacere Dreyfus din secolul al XIX-lea în Franța. Mi-au plăcut costumele, atmosfera și faptul că, deși a fost vorba de un caz destul de complex, povestea este prezentată simplu și pe înțelesul tuturor, chiar și al celor care acum aud prima oară despre această poveste în care au fost implicate armata franceză, serviciile secrete și lumea intelectuală a Parisului.


Late Night (2019) ✭✭✭✩✩

O prezentatoare a unei emisiuni de noapte cu sute de ediții la activ se vede nevoită să se reinventeze, la cei 50 de ani ai săi, la Hollywood, din cauza noilor tendințe cu care nu ține pasul. Urmează un proces anevoios de adaptare, la care participă echipa ei de redactori, căreia i se alătură o tînără cu mari speranțe. Amuzant de cele mai multe ori, dar nu iese din tiparul clasic american. Merită pentru Emma Thompson.


The Coldest Game (2019) ✭✭✭✩✩

În timul crizei rachetelor din Cuba, un mare șahist american este racolat de serviciile de informații din SUA pentru a juca un turneu cu un șahist rus. Ceea ce nu știe el este că acest scurt turneu găzduit de Varșovia are un substrat mult mai important. Bill Pullman joacă bine, dar scenariul are unele hibe, dincolo de faptul că nu urmează faptele istorice prea fidel. Este însă un film cu spioni destul de bun pentru o seară.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.