Am văzut 3 filme (The Imitation Game, Irresistible, Archive)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

The Imitation Game (2014) ✭✭✭✭✩

Am revăzut acest film și mi-a plăcut din nou. Povestea modului în care britanicii au reușit să spargă codurile mașinii de criptare Enigma a naziștilor este atractivă, plină de suspans și destul de educativă. Filmul pornește de la faptele reale și-l are în centru pe Alan Turing, pionierul computerelor, dar își permite o mulțime de licențe artistice, deci nu fi dezamăgit dacă vei constata că istoria a fost uitată pe alocuri.


Irresistible (2020) ✭✭✭✭✩

Am vrut să văd filmul pentru că-l admir pe Steve Carell. Acesta joacă un consultant politic care, ca să demonstreze că încă poate influența votanții, se aruncă în lupta de a-l promova pe un bărbat simplu în funcția de primar al orașului, din partea democraților. Primarul în funcție candidează pentru republicani. Filmul devine o ironie extinsă la adresa industriei alegerilor din SUA și o critică a modului în care sunt aleși demnitarii țării.


Archive (2020) ✭✭✭✭✩

Un inginer care construiește roboți lucrează izolat într-un laborator secret din Japonia. Scopul: să creeze un umanoid dotat cu IA, care să preia personalitatea, amintirile și mintea soției sale decedate. Îmi plac filmele SF cu cercetători izolați, dar acest film mi s-a părut prea… tras de păr pînă ajunge la acțiunea propriu-zisă. Nu este însă un film stereotip și sfîrșitul este surprinzător.

::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.