Treburi digitale online (Folding@Home, Cobicustom, The Croppers, Recomedica, Listle, Booking-Mania)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Donează puterea computerului tău

Proiectul Folding@Home presupune folosirea puterii de procesare a computerelor utilizatorilor din întreaga lume, cînd acestea nu sunt folosite activ. În această perioadă, proiectul se dedică cercetării despre COVID-19, prin realizarea de simulări. Programul funcționează pe Windows, Mac și Linux.

Poți merge mai departe și crea o echipă în care să recrutezi membri noi, din rîndul familiei și prietenilor. Sau poți să te alături unei echipe deja create. Dacă ții minte proiectul SETI@Home, ei bine, acesta este asemănător.


Fă-ți o bicicletă pe gustul tău

La Cobicustom, poți configura o bicicletă așa cum ți-ai visat, în loc să cumperi una gata făcută, care poate are lucruri care nu-ți plac. Poți alege cadrul, șaua, ghidonul, jantele și tot ce-ți trece prin minte. Pe măsură ce configurezi componentele, imaginea bicicletei se adaptează opțunilor tale.

Evident, prețul va fi pe măsură, deci așteaptă-te la „scoruri” de ordinul miilor de lei. De exemplu, o bicicletă single speed fără opțiuni costă 2.000 de lei, iar una cu 3 viteze fără opțiuni este 2.550. Dar cine va fi apoi mîndru pe o bicicletă custom, la o tură prin oraș?


Cei care te fac mai frumos/oasă

Petreci mult timp zilnic să încarci în social media imagini cît mai bune cu tine, nu-i așa? Chiar dacă stilul de viață promovat online nu te reprezintă 100% în viața reală, vrei să ai o imagine cît mai bună în ochii urmăritorilor tăi. Pe vanitate se bazează The Croppers, cei care te pot ajuta să atingi perfecțiunea pe Instagram sau în alte rețele sociale.

Poți alege dintre cîteva pachete, în funcție de cum vrei să fii în ochii celorlalți sau de cît de des îți trebuie serviciile agenției. Astfel, poți opta pentru opțiunile: per eveniment, lunar sau anual. Poți testa serviciile completînd formularul de contact, la care atașezi o poză pe care să lucreze agenția.


Recomandări medicale gratuite

Recomedica este un serviciu de recomandări medicale gratuite pentru prevenție și ghidare, oferite de medicii de familie. În această perioadă, sfaturile se focalizează pe COVID-19. Completezi un formular de auto-evaluare și atașezi eventuale fișiere medicale relevante.

După aproximativ 48 de ore, medicul vă oferă un răspuns ce cuprinde aprecierea stadiului situaţiei medicale (ușor, mediu, ridicat), o recomandare medicală sub forma unui text şi departamentul medical unde trebuie să vă duceți.


Textul scris devine fișier audio…

…cu ajutorul celor de la Listle. Start-up.ro explică în ce constă inovația: Listle este un produs care le permite oamenilor să consume conținutul scris în format audio. Practic, cu ajutorul unor naratori umani, orice text scris poate deveni un podcast, pentru a putea fi consumat în mașină sau în alt mediu. Este o aplicație dedicată celor care nu au destul timp pentru texte scrise.

Din iunie 2019, de când au intrat la Y Combinator, programatorii români au lucrat full-time la produs, au vorbit cu utilizatorii, au lansat produsul, au atras o nouă investiție și aduc noi funcționalități. Găsiți aplicația în Google Play și în App Store.


Aplicația pentru recenzii turistice video

De la Chinezu am aflat despre Booking-Mania, o aplicație în care poți să încarci părerea ta video despre o destinație turistică, fie că este hotel, pensiune, stațiune, dar și despre servicii de închirieri de mașini. Hotelurile, pensiunile și firmele de rent-a-car se pot lista cu ușurință în aplicație. Utilizatorii, prin clipurile video înregistrate, pot ajuta afacerile să devină disponibile publicului larg și să aibă feedback eficient constant din partea clienților.

Evident, după ce vezi recenzia video, poți face o rezervare direct din Booking-Mania. Găsești aplicația în Google Play și App Store

::: Seria „Treburi digitale online” :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.