Treburi digitale online (Dacia, UBB CLuj, Google Meet, Hoteliera, drone)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Comandă-ți Dacia online

După ce ai terminat de comandat de-ale gurii, jucării pentru ăla mic și gadget-uri pentru tine, dă o raită și pe site-ul Dacia, pentru că acum îți poți comanda mașina online! Achizițiile pot fi subvenționate și prin programul Rabla. De exemplu, Sandero este acum la promoție și costă 9.200 de euro!

Pe prima pagină ai un filtru de căutare, dar poți pur și simplu să explorezi toată gama de automobile și să-ți alegi ce-ți place. Apoi, aștepți livrarea, evident! Fiind vorba despre o cumpărătură la distanță, ai dreptul la retur în 14 zile calendaristice de cînd ai primit mașina.


Impactul Covid-ului asupra economiei

De la începutul pandemiei, au apărut tot felul de site-uri care prezintă cifrele zi de zi: infectați, vindecați, decedați. Însă acesta este un site construit de UBB Cluj, care arată impactul acestei boli asupra economiei țării noastre. Printre statistici, se află: previziuni privind evoluția PIB-ului, deprecierea leului față de euro, persoane în șomaj tehnic.

Dacă explorezi site-ul, vei găsi și evoluția virusului în lume, măsurile economice și sociale, reacțiile piețelor financiare etc.


Google Meet pentru grupuri, acum gratuit

Toată lumea vorbește despre Zoom, dar nicidecum nu este cea mai eficientă unealtă de conferințe video pe net. Google Meet (fostul Google Hangouts) avea pînă acum limitări pentru grupuri, dacă nu aveai un abonament la G Suite. Iată că acum Google a decis să ofere gratuit acest instrument.

Pentru conturile individuale, întîlnirile sunt limitate la 60 de minute pînă în 30 septembrie. După acea dată, limita va fi eliminată. Implementarea gratuității se face treptat în țările lumii și te poți abona ca să afli primul cînd va fi și la noi.


Software gratuit pentru hoteluri

Un start-up românesc a lansat Hoteliera.com, un software creat pentru a ajuta industria de ospitalitate devastată de COVID-19, am citit la RevistaBiz.ro. Este vorba despre un sistem de gestionare a afacerilor din domeniul hotelier, ce poate fi folosit în mod gratuit. Hoteliera include un sistem complet de management de proprietate (Property Management System, PMS), cu reguli flexibile pentru prețuri și promoții.

Modulul de Direct Booking permite vizitatorilor site-ului și paginii de Facebook a hotelului să facă rezervări direct, non-stop și conform disponibilității curente. Primele 50 hoteluri înscrise primesc în plus șansa unor dezvoltări personalizate, cum ar fi rapoarte sau integrări cu canale OTA. 


Medicamente livrate cu drona în Irlanda

O companie de drone care a trebuit să renunțe la testele de livrare rapidă a alimentelor s-a asociat cu autoritatea sanitară irlandeză pentru a livra medicamente, aflu de la BBC. Manna Aero a început testele prin livrări către persoanele vulnerabile din micul oraș Moneygall.

Medicii prescriu rețetele după o consultație video, apoi dronele duc pilulele la casele pacienților. Se pot livra și provizii esențiale, cum ar fi lapte și pîine.


::: Seria „Treburi digitale online” :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.