Am văzut 6 filme (Jaful secolului, Vivere, Life, Ready Player One, Bună! Ce faci?, Otherlife)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

Jaful secolului (2020) ✭✭✭✭✭

Plin de suspans, cu multe elemente originale, filmul se inspiră dintr-un fapt real: un grup de bărbați jefuiesc Banco Río din Acassuso (Argentina), folosind metode inedite. Se spune că din acest film s-au inspirat realizatorii serialului “La casa de papel”.


Vivere (2019) ✭✭✭✩✩

Un film italian care pictează tabloul unei familii, cu bune și rele, cu tandrețe și ură. Viața acestei familii este deturnată un pic de venirea unei irlandeze “au pair”, dar și de faptul că membrii ei se simt uneori singuri împreună sau își dau seama că nu mai au timp să-și arate unii altora afecțiune și grijă.


Life (2017) ✭✭✭✭✩

Cei 6 astronauți de pe Stația Spațială Internațională recepționează un pachet cu mostre de pe Marte. Entuziasmați în legătură cu posibilitatea de a descoperi o formă de viață de pe planeta roșie, cei șase lasă un pic garda jos. De acolo înainte, lucrurile o iau razna. Este un SF bine realizat, dacă poți trece cu vederea erorile factuale și de filmare.


Ready Player One (2018) ✭✭✭✭✭

Un film extravagant regizat de Steven Spielberg, despre Oasis, un joc de realitate virtuală care a acaparat lumea viitorului. Un “Easter egg” ascuns de creatorul jocului îi pune pe toți pe jar, inclusiv o corporație care ar face orice să cîștige întrecerea și să conducă despotic jocul. Îmbinarea dintre filmări reale și animație este excelentă.


Bună! Ce faci? (2010) ✭✭✭✭✩

Film românesc deja clasic, despre o familie pe cale să se destrame. Cei doi soți își găsesc refugiul pe Internet. Fără să-și dea seama, constată că sunt mai apropiați decît credeau. Filmul are o anumită poezie, o muzică adecvată și unele efecte speciale realizate simplu, dar cu efecte surprinzătoare.


OtherLife (2017) ✭✭✭✭✩

Otherlife este o lume virtuală, indusă de o substanță inventată de o companie. Spre deosebire de alte asemenea sisteme, substanța creează amintiri și comprimă timpul foarte mult, pentru ca doritorii să evadeze cîteva minute în lumi mai agreabile. Singura nemulțumire e legată de exagerarea în numărul de răsturnări de situație.

::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.