Am văzut trei filme (Never Look Away, Judy, Vals cu Bashir)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

Never Look Away (Werk ohne Autor) (2018) ✭✭✭✭✩

Inspirată din viața unui pictor german inovator (Gerhard Richter, în film numit Kurt Barnert), este povestea luptei tăcute și reci dintre foștii naziști și cei care încercau să reconstruiască Germania pe principii solide. Am apreciat îmbinarea dintre realitate și poezie în unele secvențe, dar și modul în care este expus procesul de creație al pictorului.


Judy (2019) ✭✭✭✭✩

Rămasă fără bani și cu presiunea de a-și crește copiii cum se cuvine, Judy Garland acceptă un turneu în Londra, pentru a se revigora financiar, dar și pentru a profita de pasiunea englezilor pentru ea. Această perioadă este presărată de încercări în domeniul relațiilor cu foștii ei soți, dar și de lupte interioare. Nu este un film atât de muzical pe cât ai crede, dar cele câteva secvențe de pe scenă sunt foarte bine realizate.


Vals cu Bashir (2008) ✭✭✭✭✭

Animația a fost prezentată la vremea ei la festivalul Anim’est și a revenit anul acesta, deoarece este o creație apreciată la nivel mondial. Este un film documentar de război israelian din 2008. Folman se află în căutarea amintirilor reprimate cu privire la experiența sa ca soldat în războiul din Liban din 1982.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.