Am văzut 6 filme (Songbird, Isola delle Rose, The Midnight Sky, Papillon, Le tout nouveau testament, Bărbatul de 100 de ani)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

Songbird (2020) ✭✭✩✩✩ 

Pe pământul dominat de o pandemie groaznică de Covid-23, nimeni nu mai iese din case, în afară de cei imuni. Eroul nostru imun este curier pe bicicletă, deci are privilegiul de a cunoaște o mulțime de destine. Mare păcat de ideea de bază a scenariului, pentru că, la un moment dat, totul cade din punct de vedere narativ, nimic nu mai e verosimil și filmul se termină ca o piftie lăsată prea mult pe masă. 


L’incredibile storia dell’Isola delle Rose (2020) ✭✭✭✭✭ 

Deloc n-am ezitat să-i acord cinci stele. Inspirat dintr-o poveste reală, filmul se axează pe ideea trăsnită a unui italian de a construi, în apele internaționale, aproape de Rimini, o platformă pe piloni de oțel, pe care o declară stat independent. Acea comunitate mică trece prin problemele pe care le întâmpină multe țări, inclusiv momentul când dorește să fie recunoscută de ONU.


The Midnight Sky (2020) ✭✭✭✩✩

Încă un film poate supra-apreciat, în ciuda faptului că George Clooney are o prestație bună. Am mai văzut povestea omului de știință singur pe planete îndepărtate. Dar aici, el rămâne în Antarctica, deoarece nu vrea să se refugieze cu ceilalți pământeni în subterane, pentru a scăpa de radiațiile ucigătoare. Cu ocazia asta, călătorește cu ceea ce crede el că este o fetiță, până la o antenă destul de puternică încât să emită un mesaj până la o navetă cu câțiva cetățeni care se întorc din misiune. Sună mai complicat decât este.


Papillon (2017) ✭✭✭✭✩

Henri Charrière este condamnat pe nedrept pentru crimă și, după mai multe încercări de evadare din închisoare, este închis pe viață în colonia de pe Insula Diavolului. Filmul urmărește două filoane: prietenia lui cu Louis Dega, un falsificator fost milionar și pe încercările permanente de a scăpa. Între aceste fire narative, avem atmosfera sumbră și rezistența fenomenală a eroului nostru la tortură, izolare și privarea de hrană.


Le tout nouveau testament (2015) ✭✭✭✭✭

Un film de regizorul belgian Jaco Van Dormael cum să fie altfel decât foarte bun? Ideea este năstrușnică: Dzeu locuiește la Bruxelles și conduce lumea dintr-o cameră protejată din apartament, de la un calculator destul de vechi, cu o interfață vetustă. Doar că fiică-sa, ca să răzbune moartea fratelui ei, Isus, decide să facă ordine în lumea pe care taică-său o distrugea zilnic cu violența și ura lui. Filmul îți va aduce aminte de David Lynch și te va surprinde permanent cu umorul deosebit și imaginile suprarealiste.


Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră și a dispărut (2013) ✭✭✭✭✭

Eh, de aia-mi plac mie comediile europene: sunt deosebite, au un ritm inconfundabil și se referă la subiecte mai pământene decât fabulațiile de la Hollywood. Aici, e simplu: un bătrânel fuge de la azil chiar în ziua în care urma să împlinească 100 de ani și se lasă purtat de aripile aventurii. Așa ajunge, alături de un alt bărbat întâlnit întâmplător, să fie implicat într-o rețea de răufăcători. Se simte clar spiritul nordic în ritm, în replici și în umor. Filmul îți va aduce aminte de “Forrest Gump”.

::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.