CONCURS Câștigă primul număr din revista Pif – ediția nouă 30


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

ACTUALIZARE:
Sandy, felicitări! Te voi contacta ca să stabilim cum intri în posesia revistei și a brăduțului. Mulțumesc tuturor pentru participare!


Poate ați citit că se relansează revista Pif, cu o nouă conducere și un nou concept – 100% eco. Este vorba despre o versiune trimestrială pe hârtie, cu un tiraj de aprox. 120.000 de exemplare, un număr colosal comparativ cu tirajele altor publicații de presă scrisă din lume!

Primul număr conține un puiet de brad de 15 cm (celebrul „sapif”), „jocul gâștelor” fără componente din plastic și o aplicație pentru smartphone, prin care vom putea descoperi avatarul digital lui lui Pif, numit Pifga, în câteva dintre paginile revistei. Acest număr mai are șase pagini cu Rahan.

Evident că mi-am făcut imediat abonament pe site-ul oficial! Nu mă așteptam să ajungă primul număr înainte de sărbători, dar iată că prietenii mei buni din Paris mi-au trimis un exemplar prin curier rapid și pachetul a ajuns chiar înainte de Crăciun.

Între timp, a sosit și numărul 1 din abonament, așa că m-am gândit să-l dau mai departe unui pasionat.

În România, această revistă era printre puținele publicații străine care intrau în țară. „Pif” ajungea la români datorită faptului că era o revistă editată de Partidul Comunist din Franța. O primeam cu regularitate, mai ales că părinții lucrau la poștă. Ca să te inspiri, citește amintirile mele.

CONCURS

Ca să câștigi un exemplar din numărul 1 al revistei, ediția 2020, scrie aici în comentarii o amintire legată de Pif sau câteva paragrafe despre ce-ți inspiră această revistă. Te poți exprima și prin desen, în stil BD (desene și bule cu text). Ca să existe șanse egale, voi publica toate comentariile odată, nu pe măsură ce le primesc. Termen limită: 26 ianuarie, ora 23:59. În 27 ianuarie, după ora 15, voi alege un câștigător, în funcție de calitatea poveștii și corectitudinea limbii române.

Precizare:
Deoarece a durat ceva timp până a ajuns la mine revista și mai durează o săptămână concursul, puietul de brad îl voi planta în ghiveci până atunci. Sper din tot sufletul să reziste cât mai mult!


30 gânduri despre “CONCURS Câștigă primul număr din revista Pif – ediția nouă

 • Stanciu Vasilica Mădălina

  Bună seara! Pif a fost desenul animat al copilăriei mele. Mai nou și fiul meu a descoperit aceste desene animate și mai nou acum câteva luni am găsit în cufărul unei mătușii un număr din anul 1990 care daca nu ar fi fost salvat sigur ajungea pe foc.

 • Fratila Loredana

  Cea mai frumoasă amintire cu PIF este despre povestioarele frumos ilustrate si poezioarele pentru pitici!

 • BorostCristian Stefan

  Revista PIF îmi amintește de perioada copilăriei. Atunci când nu exista digitalizarea de azi, iar bucuria deplină o reprezenta revistele pentru copii. A fost o perioadă care nu se uita niciodată!

 • Adriana Mihaela Macsut

  Revista Pif in limba franceza era o bucurie a copilăriei mele din vremea comunista. Nu era usor de gasit o asemenea comoara, iar noi copii le schimbam intre noi sau le citeam impreuna.Visam sa cumpar revista in mod regulat de la un chiosc de ziare din Paris.

 • Vasile C

  PIF a fost una dintre revistele copilăriei..Era cu abonament dar..beneficiau de ea doar unii dintre noi. Așa că atunci când se primea era citită și răscitită din scoarță în scoarță.(cu mare grija sa se îndoaie paginile.) După care posesorul o ipunea in punga și la colecție!Alte vremuri..cu câteva reviste pentru copii excelente!

 • Nicoleta C.

  Nu am avut norocul să am propriile mele reviste. Dar o vecină care lucra la primăria din satul natal reușea să facă rost pentru băiatul ei. Acesta mi le împrumuta și mie. Îmi amintesc că le devoram de fiecare dată si după ce le înapoiam desenam câte o mică secvență ca să îmi amintesc de acel număr al revistei. Ce vremuri!

 • Lazar Adrian

  Ce sa insemne? Bucuria copilăriei mele 🙂
  Bucuria de fiecare dată când apărea un număr nou.

 • Sorin Bertea

  Eram elev la Cluj şi cumpăram din banii de bursă revista şi gadget-urile aferente.

 • M. C. Donici

  În 1971 am participat la concursul,, Policrom’71,, organizat de,, Pif,, și
  ,, Racheta Cutezătorilor,,
  cu o banda desenată
  intitulată ,, Întîmplările
  profesorului Parbriz,,.
  Pe diplomă am autograful
  lui C. Arnal.
  (publicat în RC, anul lll,
  nr. 8(25) august 1971)

 • Sandy

  Am primit revistele Pifla începutul anilor ’90, când eram poate încă prea mică pentru a încerca să le citesc. Le colecționase verișorul meu care era mai mare și ai lui aveau o mulțime de abonamente la diverse publicații.

  Aveam o mare pasiune pentru a copia personaje pe calc în acea perioadă, în speranța că astfel îmi voi exersa mâna pentru a desena, iar revistele erau răsfoite cu mare interes in acest sens. Erau vesele și colorate și tot incercam să creez povești bazându-mă pe imagini.

  Apoi a sosit perioada școlii primare, și a proiectelor de tip colaj, unde decupam imagini din aceste reviste pentru a le insera drept ilustrații. Erau tot felul de pagini și povești interesante în ea, Marsupilami este unul dintre personajele de care îmi amintesc cu fascinație. Începuseră timid să apară și la noi moriști precum erau reclame în revistă și eram disperată ș primesc și eu una.

  Marele meu regret de-a lungul anilor a fost că nu am avut ocazia de a studia limba francezăa școală și uneori mă gândesc că dacă aș fi avut revistele și la vârste la care să încerc să studiez aceasta limbă din proprie inițiativă și nu mi le-ar fi aruncat mama pe motiv că sunt prea frunzărite… ei bine… poate azi aș fi ajuns undeva cu franceza. Acum vreo 5 ani m-am hotărât și am inceput să studiez limba franceză singură, după diverse manuale, cursuri și dicționare. E o provocare, dar o fac cu gândul la revista asta numită Pif care mă fascina în copilărie și din care nu mai am niciun exemplar.

 • Popa Marian

  Amintirile copilariei,primele numere pe care le-am primit si le mai ani am si acum sant Vaillant Si bine inteles a urmat abonamentele Pif de la virsta sa 6 ani pana la adolescenta.
  Amintirea cea mai ???….. Da pe la 14 ani aveam o prietena in Bucurest si vacante vorbeam la telefon cu orele.A venit nota de plata ,o factura imensa,a vazut tata suma si mi-a sa o platesc eu .Ei cu ce,? Eram elev solutia am vandut colectia la Anticariat.Am pastrat surprizele pe care le-am sa fetei mele. Sa ani gasesc si acum cate o surpriza ratacita prin casa.Daca o sa apara la chioscuri o sa cumpar.

 • Neli

  Bună ziua!
  Nu prea am amintiri legate de Pif, pentru că nu am avut niciodată o revista a mea. Le admiram cu invidie la unii colegi mai avuți, care le aduceau la școală, ca să ne facă nouă, ăstora mai sărăcuți, în ciudă.
  Uitasem de amintirile astea, dacă nu vedeam, întâmplator, postarea dvs.
  Mda, ar fi ceva sa obțin primul număr din aceasta nouă serie.. sa fie asa, ca o răzbunare :)
  Glumesc, dar mi-ar plăcea sa o am.
  Multumesc!

 • Gabriela Felicia Ciuca

  Oh Doamne ! Eram înainte de 89 și un Pif era … Wow! Toate poveștile cu Pif et Hercule erau o frumusețe 😁 mai era masque rouge o fată muschetar care era contesa 😎 ! Si bineinteles Rahan

 • Streche Marilena Isabela

  O revista apărută pe vremea lui Ceausescu.Era vesela,colorata🙂 venea din occident.O răsfoiam pe sub banca în ora de desen.

 • Ilie Aurelian

  Îmi amintesc cu plăcere de toate revistele acelea de benzi desenate franceze: Pif, Rahan, Vaillant.Abia așteptam să iau o notă mare la școală iar mama îmi dădea bani și le cumpăram de la un anticariat din Craiova. Fiind un bun cunoscător al limbii franceze așteptam cu ardoare noile aventuri ale personajelor mele preferate. Mă bucur că s-a reluat tipărirea acestei reviste și sper să aibă o viață cât mai lungă.Am 50 ani, fac parte din generația ” decrețeilor , ceaușeilor”dar sunt mândru de generația mea, am avut o copilărie simplă dar frumoasă, nu aș da-o pe toate i-phonurile, tabletele sau calculatoarele copiilor de acum.Sper să fiu norocos să primesc acel număr de revistă Pif,aș retrăi acele momente unice ale copilăriei, și chiar dacă veți râde de mine, voi fi pentru scurtă vreme cel mai fericit om din lume. Vă mulțumesc pentru atenția pe care mi-ați acordat-o.

 • Florian Mistreanu

  Salut. O amintire legata de desenele animate cu Pif e aceea ca, dimineata ma uitam la ele si cand plecam la scoala aveam in cap numai melodia de la ei: “Pif e Hercu….i i i u u” … si fredonam asta tot drumul, ca nu stiam mai.mult 😁😁😁

 • Predescu Liviu

  În anii ’80, una dintre mătușile mele lucra la chioșcul de ziare, reviste din tabăra pentru copii din Năvodari. De la ea am primit, la început, revistele Pif, care conțineau și câte o surpriză, iar mai apoi revista Rahan. Calitatea acelor reviste era mult peste cele tipărite în România, iar pentru mulți dintre copiii acelor vremuri, revistele Pif și masinuțele ,,de plumb”, scoase de Matchbox, erau adevărate trofee!

 • Oana Nicoleta Murarasu

  Aceasta revista imi inspira,ma duce cu gandul la copilarie. La acele vremuri inconte cand totul era posibil si grijile si problemele, cel putin pentru minne, nu existau. Nu existau pe atunci multe canale ca acum cu desene animate si ma bucuram cand erau difuzate aceste desene animate. Toti copiii fugeam acasa cand, mama unuia dintre noi striga ca incepe Pif si Hercule. Atunci traiam vremuri mai bune si oamenii erau parca mai buni. Nu exista laptop, smartphone si tableta, dar parca ne distram si inventam jocuri, mult mai bine decat cum stau astazi copiii cu capul in aceste inginerii tehnologice. Plus revista era greu de gasit si abonamentul avea un pret destul de marisor pentru mine.

 • Popa Ioan

  Am și acum 3 reviste și un almanah de buzunar din 1969,1970 cînd eram elev în Timisoara

 • Radu-Sebastian Stoica

  Pif a fost revista copilăriei mele: eram un puși de 10/11 ani, luam lecții de franceză de 3 ori pe săptămână și, în fiecare vineri mă trezeam la ora 4 dimineață și mă instalam de multe ori primul la coadă pentru că venea… Pif!
  A reușit (și mă-ntreb și acum cum!) să-mi facă mama abonament: 500 lei, o avere la vremea respectivă!
  Colecția se află la Muzeul Presei, Jimbolia din Jud. Timiș, a tatălui meu!
  Pif, mon amour!

 • Viorel Bacrãu

  Bună seara, prima dată când mi-a căzut în mână revista”Pif”, aveam cam 13 ani (acum am 51🙂) și pot să vă spun că am rămas impresionat profund, am citit-o și recitit-o de nenumărate ori fără probleme,eram olimpic la limba franceză.Mi-au plăcut mult aventurile lui Rahan, îmi doream să am și eu un cuțit făcut din fildeș,ca al lui.Dar, cel mai tare imi plăceau aventurile lui”Docteur Justice”,maestrul de arte marțiale.Ma bucur că revista apare din nou,succes editorilor 🙂!!!

 • Teodor

  Bună ziua,sunt profund mișcat de apariția revistei ,,Pif ,revistă copilăriei mele.Detin și acum un exemplar. Minunat.

 • Elena Szilagyi

  Pic a fost legatura copilăriei mele cu limba franceză. Așteptăm cu nerăbdare jucărioarele cadou din fiecare număr. Îmi amintesc că într-unul din numere am primit ceva semințe( nu mai știu exact ce), împreună cu recipientul in care trebuiau puse. Le- am îngriji, udam substratul de vată pe care erau puse dar, din păcate nu au încolțit. Am fost foarte dezamăgită. Mai am și acum câteva numere din revista și câteva jucării, printre care și Pif, urcând pe o sfoară. Mă distrau aventurile lui Nestor. Mă bucur să știu că revista a fost “reînviată”.☺️

 • Ilie Iulia Claudia

  Buna ziua.
  Sincer, eu nu prea îmi mai aduc aminte de această revistă, insa soțul meu era foarte pasionat de aceasta în copilărie.
  Nu există poveste a copilăriei in care să nu menționeze ceva despre Pif.
  Aș fi mai mult decât încântată sa ii fac o surpriza și sa ii ofer această revistă.
  Mulțumesc.

 • Shahin Ciobotea

  Desi la inceputul revistelor Pif Vaillant erau mereu aventurile cu Pif si Hercule, adoram de asemenea micile povesti cu Gai Luron si Belle Lurette, detectivul Ludo…
  Am prins si Pif Vaillant si Pif Gadget. Asteptam mereu sa apara astea sau Rahan la libraria de la Sala Palatului, imprimate la Ilexim. Dupa aceste reviste am invatat limba franceza.

 • Mirela Dimitriu

  Pe cand eram mica, tatal meu a mers intr-o delegatie la Bucuresti prin 1992, ceea ce era destul de neobisnuit, de obicei parintii mei nu mergeau in deplasari. La intoarcere, speram cu nerabdare sa primesc ceva adus de acolo, un acolo care pentru mine era foarte exotic. Si am primit o revista Pif cu un poster mare, o bucurie. Posterul a stat destula vreme intre geamurile glisante ale eternei vitrine cu pahare si bibelouri – spre marea mea incantare. Si acum imi amintesc melodia genericului de la desenele animate cu Pif et Hercule si de refrenul “Pif et Hercule / ont la formule…”
  M-ar bucura mult sa pot deschide din nou o revista in format fizic si sa ma distrez cu benzile desenate.

 • Cristian-Florin Constantinov

  Pif și Rahan, revistele copilăriei mele, cel puțin Pif, ei bine, bunica mea mergea în Franța anual și avea foarte multi prieteni acolo și îmi făcea abonament, era ceva deosebit, de-abia asteptam sa vina revista pe care, bineînțeles, o răsfoiam cu toti prietenii și colegii. Bravo, una din cele mai bune inițiative!

 • Leca Cătălin

  Am luat prima dată contact cu revista “Pif” când eram în ciclul primar, prin intermediul câtorva exemplare aduse de către un prieten de familie aflat în legătură cu străinătatea. Față de publicațiile românești de același profil editate în perioada comunistă, revistele acestea, asupra cărora îmi impusesem posesia absolută, reprezentau pentru mine o fereastră către o lume minunată greu de imaginat în cenușiul vieții anilor ’70. De asemenea, cu ajutorul lor am făcut primii pași către învățarea limbii franceze, deoarece curiozitatea mă făcea să traduc pentru mine dialogurile benzilor desenate, cu dicționarul la îndemână. Rahan, Pif și Hercule au fost printre primii eroi ai copilăriei mele.

Comentariile sunt închise.