Am văzut 3 filme (Dama de cupă, The Man Who Killed Don Quixote, The Trial of the Chicago 7)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Dama de cupă (2019) ✭✭✭✩✩ 

Dacă știi de la început că este un film nordic (Danemarca / Suedia), nu te vei mira că subiectul abordat este o relație secretă dintre o femeie și fiul ei vitreg. Este interesant de urmărit cum se construiește această relație, ascendent și aproape fără să-ți dai seama. Este un film cu un ritm ceva mai lent decât al celor de la Hollywood, dar savuros dacă îți plac poveștile psihologice.


The Man Who Killed Don Quixote (2018) ✭✭✭✭✩ 

Ce te faci cu un nene senior care se crede Don Quijote, din cauza unui film în care-l joacă pe Cavalerul Tristei Figuri? Filmul oscilează între realitatea narativă și un spațiu paralel, pierdut în timp, în care visele prind formă și oamenii devin personaje fabuloase. Este un film de Terry Gilliam și vei simți asta pe tot parcursul lui.


The Trial of the Chicago 7 (2020) ✭✭✭✭✩ 

Am apreciat modul în care se îmbină povestea procesului celor 7 (de fapt, 8) acuzați de instigare la violență în cadrul unui protest anti-Vietnam din 1968 cu explicațiile de tip flashback din timpul acelor evenimente. Este o lecție despre sistemul de justiție american din acele vremuri și despre modul în care niște cetățeni au înțeles să-și exprime nemulțumirea față de guvernul care-i conducea.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.