Am văzut 6 filme (The Dig, Mortal Engines, Unlocked, Rebecca, Un + une, Brad’s Status)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

The Dig (2021) ✭✭✭✭✭

Povestea romanțată a descoperirii tezaurului de la Sutton Hoo, sub o barcă anglo-saxonă de mari dimensiuni. Este un film cu ritm lent, dar care nu te va plictisi. Excavațiile la situl arheologic de pe domeniul unei femei bogate se îmbină cu amenințarea începerii celui de-Al Doilea Război Mondial. Ralph Fiennes face un joc excelent, iar Carey Mulligan și Lily James au roluri pline de substanță. Am apreciat povestea secundară a idilei dintre Peggy și Rory și modul în care ni s-a înfățișat transformarea soțului lui Peggy.


Mortal Engines (2018) ✭✭✭✭✩

O combinație de steampunk și thriller dinamic, filmul este situat în viitorul post-apocaliptic, în care majoritatea orașelor sunt mobile. E bine, da, Londra este o imensă mașinărie pe șenile, preocupată să absoarbă orașe mobile mai mici. Scopul final – pătrunderea dincolo de marea barieră a orașului de pe sol – este urmărit de un renegat și partenera lui de proiect, amândoi obsedați de puterea energiei nucleare. Vă veți aminti de “Wild Wild West” și un pic de “Matrix”.


Unlocked (2017) ✭✭✩✩✩

O poveste încâlcită despre modul în care o interogatoare de la CIA este atrasă într-o capcană la capătul căreia interese din interior au ca scop otrăvirea în masă a Londrei. Prea încâlcită povestea pentru ceea ce oferă la final, dar am apreciat efortul lui Noomi Rapace. De asemenea, unele proceduri ale serviciilor secrete americane sunt explicate într-un mod inteligibil și interesant.


Rebecca (2020) ✭✭✭✩✩

Remake al filmului cu același nume din anii ’40, acesta este un thriller pe un subiect destul de banal: fata ingenuă se căsătorește pripit cu bogatul despre care nu știe prea multe, doar că soția i-a murit de puțin timp, în circumstanțe bizare. Din păcate, personajul ei este exagerat și schimbarea de personalitate se face brusc, fără să ne avertizeze. Aștepți cu sufletul la gură marea dezvăluire, ca să te dezumfli brusc când o primești.


Un + une (2015) ✭✭✭✭✩

Film francez regizat de Claude Lelouch, așa că așteptați-vă la conversații lungi și întorsături psihologice. Modul în care compozitorul de muzică se apropie de soția ambasadorului Franței în India este seducător și interesant, chiar și pentru spectatorii care nu gustă în mod normal filmele romantice. Evident, la un moment dat apare celebra încrucișare amoroasă specifică filmelor franceze, dar totul este jucat elegant, fără exagerări.


Brad’s Status (2017) ✭✭✭✭✩

Ben Stiller într-un rol serios, ba chiar de compoziție, aș putea spune! Ajuns la o anumită vârstă, își dă seama că viața nu a decurs cum ar fi voit el și cade pe gânduri când e vorba să facă un tur al universităților cu fiul lui. Pe măsură ce întâlnește cu foști colegi despre care știa că o duc bine, își dă seama că trebuie să se mulțumească cu traiul lui. Un film lent, dar agreabil. Mi-a plăcut să o revăd pe Jenna Fischer (serialul “The Office”).


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.