Am văzut 6 filme (The House with a Clock in Its Walls, I Care a Lot, The Gentlemen, News of the World, Jexi, Bajocero)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

The House with a Clock in Its Walls (2018) ✭✭✭✩✩ 

Un film fantastic cu magicieni și o casă ciudată, în care Jack Black și Cate Blanchett joacă foarte bine. Nici copilul nu e deloc rău în rolul unui magician învățăcel. Kyle MacLachlan (“Twin Peaks”) apare machiat și cu vocea schimbată, deci nu știu ce să zic despre prestația lui. Evident, fiind un film american, este previzibil la un moment dat, dar va fi amuzant de văzut în familie.


I Care a Lot (2020) ✭✭✭✭✩

Numai puțin îi lipsea să fie un film foarte bun, dar, chiar și așa, este plin de suspans și subiectul inedit îl face din start interesant: o tipă își construiește un imperiu din luarea sub tutelă a unor bogătani singuri, bolnavi și bătrâni. Până când se pune cu cine nu trebuie. Dacă vă plac filmele cu unele părți neverosimile (cum ar fi să evadezi dintr-o mașină scufundată în apă, cu gura deschisă), atunci e numai bun!


The Gentlemen (2019) ✭✭✭✭✩

Greu să vinzi o afacere cu marijuana de miliarde de dolari! După cum constatăm din acest film, banii sunt un magnet irezistibil pentru o pânză deasă de gangsteri. Partea inițială, cu High Grant povestitor, s-ar putea să ți se pară un pic plictisitoare, dar apoi filmul își recuperează din farmec prin acțiune, suspans și… violență gratuită pe alocuri.


News of the World (2020) ✭✭✭✭✭

Căpitanul veteran Kidd are o ocupație ciudată, dar inedită: merge din oraș în oraș în Vestul Sălbatic și le citește oamenilor știrile din ziare, pe 10 cenți de fiecare ascultător. Rutina lui se schimbă când este pus în situația de a duce înapoi la rudele sale o fetiță ai cărei părinți fuseseră uciși de soldații secesioniști. Un film cu farmec, un western modern bine realizat.


Jexi (2019) ✭✭✭✩✩

Filmul mi-a adus aminte de “Her” (2013), doar că este vorba despre relații diferite dintre om și telefonul mobil în cele două creații. Amuzant de cele mai multe ori, dar și previzibil, filmul este de tipul “feel good” de weekend. Este interesant că “personalitatea” smartphone-ului este bine construită, încât la un moment dat îi vei plânge de milă bietului Phil (Adam Devine).


Bajocero (Below Zero) (2021) ✭✭✭✩✩

Subiect static și nu există prea multă mișcare scenică, dar, la început, filmul pare promițător: în timpul unui transfer de prizonieri, duba cu deținuți este oprită de un necunoscut care începe să rănească și să omoare pentru că are ceva de împărțit cu unul dintre deținuți (nu cu cel român). Polițistul Martí (Javier Gutiérrez, cel care era cât pe ce să fie Profesorul în “Casa de Papel”) acționează curajos, însă totul se termină cu o melodramă destul de patetică pentru un film de acțiune.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.