Am văzut șase filme (Robbery, Les Mythos, Marygoround, Baikonour, In the Fade, Woman at War)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Robbery (1967) ✭✭✭✭✩

Mi s-a reactivat gustul pentru filme vechi, iar cele cu bande de hoți sunt fermecătoare prin candoarea lor. În acest film, un grup plănuiește să jefuiască trenul poștal britanic, plin cu bani. Meticulozitatea planificării și caracterele personajelor te vor prinde imediat. Foarte profesionist realizat pentru anii ’60-’70!


Les Mythos (2011) ✭✭✭✩✩

Pe ăștia trei i-ai putea califica drept fraieri care nu știu să găsească un loc de muncă sau nu sunt calificați pentru nicio ocupație. Cu toate astea, din întâmplare, ei devin gărzile personale ale fiicei unui magnat. De acolo, totul o ia la vale rapid. Cu noroc, un pic de șarm și multă încredere de sine, cei trei bărbați o scot la capăt, după o serie de boacăne ce pare interminabilă.


Marygoround (2020) ✭✭✭✭✩

Maria este vânzătoare la magazin și are o obsesie cu colecționarea de statuete ale Fecioarei Maria. La 50 de ani, este încă virgină. Niște plasturi cu hormoni îi declanșează însă anumite emoții pe care nu le mai simțise. Cu accente comice, postmoderne și unele scene psihedelice, este un film dens și psihologic.


Baikonur (2011) ✭✭✭✭✩

Stepele kazahe, în apropierea cosmodromului Baikonur. Tânărul Iskander, poreclit “Gagarin”, este obsedat nu doar de Baikonur şi de imensitatea spaţiului, ci şi de frumoasa astronaută franceză Julie Mahé. Când Julie cade cu capsula în apropiere de el, Iskander o descoperă zăcând fără cunoştinţă. Tânărul profită de faptul că fata și-a pierdut memoria şi-i spune că sunt logodiţi. Un film amuzant și interesant pentru peisajele din stepă.


In the Fade (2017) ✭✭✭✭✩

O familie fericită. Tatăl pare că s-a reabilitat după ce a fost închis pentru posesie, trafic și consum de droguri de mare risc. Însă un eveniment tragic curmă tot. Soția este cea care ia în mâinile proprii realizarea dreptății, atunci când justiția se dovedește prea laxă. Sfârșitul este imprevizibil. Am apreciat partea în care ni se înfățișează pe larg procesul din Germania.


Woman at War (2018) ✭✭✭✭

Probabil cea mai frapantă calitate a filmului este coloana sonoră cântată de o orchestră care apare în film, asemeni corului antic din tragediile grecești. Este vorba despre lupta de gherilă a unei femei împotriva companiilor multinaționale care, crede ea, fac mult rău Islandei. Când viața ei “normală”, de dirijoare de cor, este întreruptă de un eveniment pe care-l aștepta de patru ani, lupta intră pe planul doi.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.