Am văzut cinci filme (Mein Führer, Hold-Up, Avarul, Play It Again Sam, I Served the King of England)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Mein Führer (2007) ✭✭✭✭✩

Poți face comedie cu Hitler? Se pare că da! Un prizonier din lagăr este chemat la ordinele führerului, pentru a-l ajuta să-și recapete vocea și suflul, înaintea unui discurs crucial în Berlin. Între cei doi se dezvoltă o relație deosebită. Hitler, pe atunci bătrân și bolnav, își redescoperă carisma din tinerețe. Spre finalul filmului, tragismul pune stăpânire pe acțiune.


Hold-Up (1985) ✭✭✭✭✩

Jean-Paul Belmondo joacă rolul unui spărgător de bănci căruia îi place să adauge o tușă ludică actelor lui. Îmbrăcat în clovn și cu doi complici, Grimm transformă jaful într-o joacă de copii. Dar, după cum spune și el, “factorul uman” este cel care-i strică planurile. Sentimentele se interpun și planul o ia razna, la un moment dat.


Avarul (1980) ✭✭✭✭✩

O adaptare după Molière realizată de Louis de Funès și Jean Girault, cu Louis de Funès în rolul principal, evident. Este interesant modul în care piesa de teatru devine acțiune de film. Dar cele mai savuroase scene sunt cele în care Louis de Funès se enervează, un fel de semnătură a marelui actor francez. Scena în care avarul este îmbrăcat în păun este delirantă!


Play It Again, Sam (1972) ✭✭✭

Dacă treci peste imaginea omului Woody Allen, vei descoperi actorul și scenaristul cu același nume. Un divorțat timid, complexat și foarte neîndemânatic caută o nouă relație, dar evident că nu-i iese treaba. În cele din urmă, își dă seama că dragostea este mai aproape de el decât credea, dar e un pic imposibilă. Mi-a adus aminte de serialul “Curb Your Enthusiasm” și de personajul Larry David. Cu apariții surprinzătoare ale lui Humphrey Bogart!


I Served the King of England (2006) ✭✭✭✭✩

Un film ceh surprinzător de amuzant, care are în prim-plan un tânăr dornic să urce pe scara socială. Din hotel în hotel și din restaurant în restaurant, băiatul nostru învață șmecherii, se prinde cum se lingușește, deprinde meserie. După ce acumulează o avere considerabilă, comunismul îi dă planurile peste cap.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.