TRUSTED.ro, ca să fie bine în e-commerce-ul mioritic


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Folosesc site-ul doar ca să mă uit la specificațiile produselor, dar tot din magazin cumpăr.

Nu cumpăr online, pentru că mi-e teamă, am citit tot felul de povești nefericite prin presă despre cumpărăturile online.

Nu plătesc niciodată cu cardul, mi-e teamă să nu-mi folosească după aia datele introduse de mine.

Magazinele online dau țepe. Cum pot eu să fiu sigur că-mi va trimite magazinul ăla din nu știu ce oraș produsul și că el va fi exact cum e descris pe site?

Acestea sunt cîteva prejudecăți pe care le au românii despre comerțul electronic. Nu ne trebuie statistici ca să ne dăm seama că românii nu sunt înnebuniți după cumpărăturile pe Internet și plata cu cardul. Evident, ține de educație și de asta ține și TRUSTED.ro, o rețea care oferă magazinelor doritoare Marca de încredere.

Această marcă este o dovadă în plus că magazinul respectiv este serios și-și va onora promisiunile. Pentru ca un magazin să fie încoronat cu Marca de încredere, trebuie să parcurgă niște pași:

  • să completeze formularul de pe site-ul TRUSTED.ro
  • să plătească prima tranșă a taxei anuale de membru (30 de euro + TVA, în lei, la cursul BNR al emiterii facturii)
  • să aștepte audit-ul din partea echipei TRUSTED.ro, prin care se constată dacă se respectă cele 17 standarde obligatorii
  • să rezolve problemele semnalate în raportul de audit și eventual să implementeze recomandările
  • să plătească restul taxei (90 de euro + TVA)
  • să implementeze pe site codul prin care se va afișa sigiliul TRUSTED.ro; apăsînd pe el, clientul poate afla date despre firmă, valabilitatea mărcii etc.

Audit-ul se realizează de două ori pe an sau ori de cîte ori există o reclamație din partea unei terțe părți. Pe site, va exista o prezentare a magazinului online înscris, care va cuprinde datele introduse la înscriere. În plus, magazinele care doresc pot beneficia de un profil mai cuprinzător (citește-le pe cele deja publicate). De asemenea, persoana de contact a magazinului va avea acces la secțiunea privată din forumul TRUSTED.ro.

Cîteva detalii utile:

Majoritatea magazinelor care au primit Marca de încredere TRUSTED.ro au spus că le-a ajutat această certificare, mai ales dacă ea s-a adăugat altor certificări de profil. Este clar că un client avizat va cumpăra mai curînd de pe un site care afișează un sigiliu obținut în urma respectării unui set de standarde luate în considerare și de alte instituții europene care oferă certificări în e-commerce.

Site oficial // Pagina de Facebook // Contul de Twitter

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.