Povești cu bitcoin: corturile pentru marijuana pot răci mining-ul, românii de la oraș intenționează să cumpere criptomonede


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Peste jumătate dintre românii din mediul urban au auzit de criptomonede

Peste jumătate (57%) dintre românii din mediul urban au auzit de criptomonede, cele mai cunoscute fiind Bitcoin (54%), Bitcoin Cash (19%), Ethereum (11%), Litecoin (10%) şi Ethereum Classic (7%), se arată într-un studiu realizat de iSense Solutions. 17% dintre românii din mediul urban intenţionează să cumpere criptomonede în următoarele 12 luni, iar 30% cred că monedele virtuale reprezintă viitorul mijloacelor de plată.

Persoanele sub 40 de ani sunt mai entuziasmate cu privire la criptomonede. Astfel, 61% (vs. 52% din total) dintre tinerii familiarizaţi cu acest termen sunt de părere că monedele digitale reprezintă viitorul, 44% (vs. 35% din total) au încredere în ele şi 50% (vs. 44%) şi-ar dori să poată plăti prin intermediul lor, iar 22% dintre persoanele sub 40 de ani intenţionează să cumpere cel puţin o criptomonedă în următoarele 12 luni.

Citește la Agerpres


Corturile pentru cultivat marijuana pot folosi la răcirea dispozitivelor pentru bitcoin mining

Mineritul de Bitcoin este o afacere fierbinte, la propriu. Minerii câștigă monede folosind unitățile de procesare grafică, pentru a executa ecuații matematice complicate. Tehnologia folosită se poate supraîncălzi foarte rapid și se poate ajunge chiar la dezastre electrice, dacă nu este răcită și monitorizată.

Yuri Murakami a comandat online un cort ieftin de cultivare a marijuanei și a folosit un sistem de canale pentru a aduce aer rece înăuntru și a împinge aerul fierbinte afară.

Corturile pentru marijuana sunt de mult timp o soluție discretă pentru cultivatorul suburban care dorește să controleze temperatura, lumina și căldura generate de funcționarea tehnologiei. Interiorul reflectorizant captează căldura și lumina, iar orificiile de aerisire redirecționează mirosul distinct al plantelor care cresc.

Citește la Motherboard


Coinbase lansează un fond propriu pentru criptomonede

Fondul va fi gestionat în mod pasiv. Suma minimă pentru investiții va fi de 10.000 de dolari, iar comisionul anual va fi de 2%. Index Fund este primul vehicul de investiții al noii divizii de management al activelor al Coinbase. Acesta va include toate monedele digitale tranzacționate pe GDAX. Investitorii trebuie să fie înregistrați în SUA, dar Coinbase speră ca va scoate această cerință în viitor. Investițiile pot fi făcute o dată pe lună.

La lansare, fondul va include: 62% Bitcoin, 27% Ethereum, 7% Bitcoin Cash și 4% Litecoin. Investițiile vor putea fi făcute în dolari americani sau în oricare dintre monedele virtuale incluse în fond, atît timp cît investitorul investește minimum 10.000 de dolari.

Citește la Techcrunch


Un mic oraș american e îngrijorat de consumul de curent cauzat de crypto mining

În Plattsburgh, un oraș de 20.000 de locuitori, din statul New York, o fabrică veche de hârtie din oraș a trecut recent la Bitcoin mining. Conform unei legi propuse de primar pe 1 martie, orașul încearcă să pună în aplicare un moratoriu de 18 luni asupra tuturor operațiunilor de minat Bitcoin, în timp ce noi reglementări privind zonarea și utilizarea energiei electrice sunt elaborate.

O reuniune publică pentru a discuta propunerea este planificată pentru 15 martie.Primarul a spus că operațiunile de Bitcoin mining consumă cam 10% din resursele lunare ale orașului.

Citește la Motherboard


Un joc video îți arată cît de greu e să minezi Bitcoin

Dezvoltat de 99 Game Studio din Shanghai, jocul “Bitcoin Tycoon-Mining Simulation” permite jucătorilor să exploreze cariera unui miner de bitcoin. Acțiunea se desfășoară în anul 2014 și jucătorul este un early adopter de criptomonede. Jucătorul construiește o platformă și învață să înțeleagă procesele pe care le presupune mineritul.

Jocul va fi lansat ca early access în luna mai 2018. Dezvoltatorii promit o poveste robustă, evenimente aleatorii, abilitatea de a personaliza atît echipamentul cât și casa.

Citește la Motherboard


ÎN PLUS:

⇢ Poate ai timp să citești o carte despre blockchain
⇢ Dacă ai bitcoini, iată ce magazine online românești îi acceptă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.