Am văzut 3 seriale (Lost in Space, Messiah, You) 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Lost in Space (2018) ✭✭✭✭✩

Într-o epocă în care Terra nu mai poate fi locuită, din cauza unei invazii ciudate care a distrus planeta, omenirea se mută pe Alpha Centauri, cu ajutorul super-navei Resolute. Însă nu oricine poate merge acolo, ci numai cei care trec unele teste. Familia Robinson (sic!) are parte numai de peripeții în drumul lor spre noul sistem solar. Serialul este plin de suspans, de la cap la coadă. Partea științifico-fantastică este creată admirabil. Sunt cam multe scene emoționale pentru gustul meu, dar nimeni nu te împiedică să dai skip la aceste părți. Seria a doua se termină ca și cum o a treia serie va urma anul acesta. Mi-a plăcut mult personajul negativ Dr. Smith/June Harris. Serialul este un remake al celui din 1969-’69. Ia uitați aici.


Messiah (2020) ✭✭✭✩✩

Doar pentru că subiectul este a doua venire a lui Mesia pe Pămînt, nu înseamnă că automat este un serial bun. Primele episoade sunt interesante, pentru că pun unele întrebări pertinente despre societatea de azi; episoadele de la mijloc trenează, iar replicile generale și stereotipe ale lui Mesia te cam vor enerva; ultima parte a serialului e previzibilă, pentru că e vorba de implicarea SUA în acest caz. Dacă serialul nu ar fi fost atît de americano-centric, ar fi fost super! Am apreciat însă că în film se vorbește atît în engleză cît și în arabă și ebraică. Iar faptul că Mesia este un tînăr cu un trecut controversat, îmbrăcat în blugi și hanorac Nike este doar o găselniță care nu salvează calitatea serialului. Ia uitați aici.


You (2018) ✭✭✭✭✩

Cu o atmosferă asemănătoare celei din “Black Mirror”, acest serial se focalizează pe Joe, un hărțuitor modern, care se folosește din plin de tehnologie și de social media pentru a… controla mediul și persoanele din jurul său, ca să mă exprim aluziv. Mi-a plăcut discursul paralel interior pe care Joe îl are (și o parte și Beck), prin care scenaristul ne explică sau face glume pe seama acțiunii. Deși nu sunt actori cunoscuți (cel puțin eu n-am recunoscut vreo figură), jocul este foarte bun și rolurile le vin mănușă mai ales actorilor din rolurile principale. Dacă vă plac filmele policier noir, vă va plăcea și acest serial. Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “Am văzut 3 seriale (Lost in Space, Messiah, You)

  • krossfire

    „sunt cam multe scene emoționale pentru gustul meu, dar nimeni nu te împiedică să dai skip la aceste părți.” – Asta a fost marea problema cu primul sezon din Lost in Space. Sunt scene bagate cu lopata si toate dialogurile se termina cu ”ceva citabil”. In a doua parte a seriei actiunea este insa mult mai bine calibrata.

    • George Hari Popescu Autor articol

      Este din cauza rețetelor impuse de armata de scenariști shadow. Sper să se modernizeze și americanii în 2020 măcar.