Am văzut 9 filme (The Bank Job, Dangerous Lies, The Assistant, Looper, Bad Education, The Art of Self-Defense, Argo, The Town, Flatliners)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 5 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

The Bank Job (2008) ✭✭✭✭✩

Să jefuiești o bancă nu-i mare lucru. Dar să jefuiești una în care există cutii de valori ale unor celebrități și ale politicienilor, asta da miză! MI-5 (“sau 6”, cum se spune în film) este interesat mai ales de niște poze compromițătoare cu prințesa Margareta. E un film cu suspans, întorsături și umor… britanic. 


Dangerous Lies (2020) ✭✭✩✩✩

Ideea e promițătoare și filmul începe foarte bine. Pe parcurs însă, parcă s-a plictisit mai ales scenaristul și apar tot felul de inadvertențe și scene neverosimile. Tot e bun de văzut însă, pentru suspans și pentru că ridică unele întrebări de morală și inegalitate socială. Mă gîndesc că filmul ar fi avut o soartă mai bună dacă erau racolați actori ceva mai cunoscuți.


The Assistant (2019) ✭✭✩✩✩

Film american cu iz european, care urmărește o zi de lucru asistentei CEO-ului unei mari companii de producție de film. Filmat monoton, cu multe planuri-secvență, povestea accentuează rutina activității femeii. Pe parcurs, ea își dă seama că trebuie să facă o mulțime de compromisuri și bănuiește ce se întîmplă dincolo de ușa închisă a șefului ei. Din păcate, filmul nu avansează de acolo.


Looper (2012) ✭✭✭✭✩

În 2044, o meserie bănoasă este aceea de a ucide oameni trimiși din viitor de o mafie. Partea delicată apare cînd trebuie să-ți omori propria “dublură”. Filmul e interesant pentru că pune niște întrebări de etică și morală, în contextul unei distopii. Mi-a plăcut relația actoricească dintre Joseph Gordon-Levitt și Bruce Willis. Faptul că nu există prea multă tehnologie și nici efecte speciale în exces face parte din farmecul peliculei.


Bad Education (2019) ✭✭✭✭✩

Inspirat din fapte reale, este povestea singurei fraude din învățămîntul de stat american. Actorie bună, scenariu închegat și chiar și suspans, dacă se poate spune asta despre un film cu un asemenea subiect. Mi-a plăcut că te face să te întrebi care e prețul faptelor bune…


The Art of Self-Defense (2019) ✭✭✭✭✩

Filmul a fost promovat ca o comedie neagră și așa și este în primele 3 sferturi. La un moment dat însă, începi să prinzi unele revelații și filmul devine o dramă profundă. Am apreciat umorul fin, ironia și satirizarea unor stereotipuri din viața noastră modernă. Chiar mi s-a părut potrivit Jesse Eisenberg aici.

Argo (2012) ✭✭✭✩✩

Ben Affleck regizor? Nici în actoria lui nu prea aveam încredere, dar iată că se mai schimbă opiniile! Filmul este bine făcut, dar afirmația că e inspirat din fapte reale pălește dacă te documentezi un pic despre criza ostaticilor de la Teheran din 1979, cînd 6 angajați ai Ambasadei SUA se refugiază în reședința ambasadorului canadian. Filmul este patriotard, îi face pe americani să iasă eroi. Dacă treci peste asta, e un film agreabil, cu suspans.


The Town (2010) ✭✭✭✭✩

Din nou cu Ben Affleck regizor și actor, dar mult mai bine decît filmul anterior! De data asta, Affleck are rol de spărgător de bănci, care, îndrăgostit de fata care lucrase la o bancă jefuită de el, dorește să se retragă din branșă. Evident, asta nu e așa de ușor, pentru că rețeaua e mai complexă decît credea el. În plus, FBI-ul, în frunte cu un agent zelos (Jon Hamm – “Mad Men”) e pe urmele lui.


Flatliners (2017) ✭✭✩✩✩

Este un remake al unui film mai vechi, dar nu e deloc o versiune îmbunătățită. Cinci studenți la medicină cochetează cu ideea de viață de după moarte și se supun la unele experimente cu efecte adverse neașteptate. Chiar ideea că niște viitori doctori ar face asta este neverosimilă. Însă tot e de văzut dacă vă plac filmele tensionate, apropiate de un thriller în toată regula.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.