Treburi digitale online (Pharma Points, Muzeul Statului Acasă, DespreVin, Bright Sky Ro, Bookingham, WhoSampled)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 5 min)

Waze-ul farmaciilor

Echipa Doctrina.biz, o platformă digitală de marketing dedicată profesioniștilor din sănătate, a dezvoltat Pharma Points, o aplicație gratuită prin care oamenii pot afla rapid unde pot găsi cele mai căutate medicamente și produse de farmacie de care au nevoie, anunță Revistabiz.ro. Aplicația funcționează în Facebook Messenger și a fost dezvoltată voluntar pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii coronavirusului, prin reducerea expunerii la virus atât a pacienților, cât și a personalului din farmacii, iar investiția în proiect se ridică la peste 10.000 de euro.

Utilizatorii intră pe pagina de Facebook Pharma Points și apasă Trimite mesaj. Aplicația îl ghidează apoi prin câțiva pași de interogare, prin care utilizatorul menționează localitatea în care caută, iar apoi dacă este în căutarea unei farmacii bine aprovizionate sau a unui produs farma popular în acel moment. După selectarea produsului, utilizatorilor le sunt indicate farmaciile în care îl pot găsi, iar după câteva ore sunt întrebați, în mod automat, dacă au găsit produsul respectiv în farmacia sugerată.


Muzeul Statului Acasă

Noriel a creat Muzeul Statului Acasă, un site în care publică ceea ce fac copiii care evadează în imaginație, din sufragerii și dormitoare. Puteți admira acolo desene, benzi desenate, obiecte create de copii, montaje cu piese lego etc.

Dacă aveți un copil talentat, completați formularul de pe site și încărcați „operele” acestuia, ca să fie admirate de toată lumea.


Vizite la crame românești, de pe canapea

Desprevin.ro este cea mai recentă inițiativă online din România născută din pasiunea pentru vin și viticultură a fondatorilor – somelierul Marina Samoilă și expertul în comunicare Alex Dona, citesc la Vinul.ro. Ei își propun să promoveze cramele într-o manieră originală și accesibilă – prin crearea unor „vizite virtuale” săptămânale. Publicul interesat își poate comanda o selecție de vinuri de la respectiva cramă și le poate consuma din confortul propriei case.

Toți cei care comandă selecții de vinuri de pe această platformă vor beneficia de sesiuni online de degustare ghidată, care le vor dezvălui informații suplimentare despre produsele comandate, detalii și explicații, răspunsuri la întrebări și oportunitatea de a se alătura unei comunități unite de aceeași pasiune – vinul.


Bright Sky Ro, pentru victimele violenței domestice

Fundația Vodafone România lansează aplicația mobilă Bright Sky Ro, instrument digital gratuit în sprijinul victimelor violenței domestice, oferind asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute astfel de cazuri. Descărcați din Play Store.

Aplicația oferă informații și sfaturi utile legate de consimțământul în relațiile sexuale și de hărțuire, prezentând și studii de caz care exemplifică tipurile de comportament abuziv afișate cel mai frecvent în relațiile intime.


Bookingham, aplicație de rezervări

Prin intermediul aplicației Bookingham, utilizatorii pot face programare la medic (medicină umană sau veterinară), la cafenele, săli de sport, saloane de înfrumusețare sau chiar și la notar sau avocat, scrie RevistaBiz.ro.

În plus, utilizatorii pot găsi discount-uri și oferte ale business-urilor din platformă – happy hours la baruri, promoții speciale la restaurante, reduceri la saloane de înfrumusețare sau pachete promoționale la dentist.


Cine a „furat” muzica de la cine

Se știe că nimic nu e nou în muzică și că muzicienii s-au inspirat și au copiat mereu unii de la alții. Aplicația WhoSampled te ajută să vezi lanțurile de inspirație, copiere sau plagiat: alege o piesă sau un cântăreț și vezi din ce melodii s-a inspirat sau cine a preluat părți din acea piesă.

Aprox. 23.000 de utilizatori au adăugat 673.000 de cântece și 220.000 de artiști în platformă și găsești acolo piese din toate genurile muzicale posibile. Din păcate, unele piese de pe Youtube nu mai sunt accesibile, din cauză că au fost îndepărtate sau au fost eliminate de casele de discuri.


::: Seria „Treburi digitale online” :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.