Am văzut 10 filme (Disobedience, The Man Without Gravity, El silencio del pantano, Between Two Ferns, Seeking a Friend, Damascus Cover, In the Tall Grass, Shaft, Hotel Artemis, Mirage)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 5 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

Disobedience (2017) ✭✭✭✩✩

Un film cu Rachel Weisz și Rachel McAdams, situat într-o comunitate de evrei ortodocși din Londra. După ani în care fusese exilată din comunitate, Ronit se întoarce pentru a asista la înmormîntarea tatălui ei, un rabin respectat. Treptat, aflăm motivul pentru care fusese gonită – relația ei cu Esti, acum căsătorită cu prietenul din copilărie al celor două. Un film psihologic, din care afli că alegerile nu sunt deloc simple.


The Man Without Gravity (2019) ✭✭✭✭✩

O idee originală s-a transformat într-un film bun: Oscar se naște fără gravitate. Treaba asta îi va influența întreaga viață, deoarece mama și bunica lui nu consideră că el poate duce un trai normal. Cînd decide să-și arate secretul, devine un obiect al industriei de divertisment. Lipsa gravitației este doar o metaforă pentru situațiile care uneori ne împiedică să ne adaptăm.


El silencio del pantano (2019) ✭✭✩✩✩

Dacă v-a plăcut Pedro Alonso (Berlin) în “La casa de papel”, poate veți dori să-l vedeți și în acest film. Din păcate, deși actorii joacă bine, scenariul e lipsit de atractivitate. Un scriitor de romane de crimă se inspiră din realitate, dar spectatorii nu mai știu la un moment dat ce e realitate și ce e ficțiune. Îți vei păstra speranța că filmul se reabilitează pînă la final. Rămîne să decizi tu dacă reușește.


Between Two Ferns: the Movie (2019) ✭✭✭✭✩

Înainte de a vedea filmul, ar fi bine să vedeți măcar 2-3 clipuri din seria “Between Two Ferns” realizată de Zach Galifianakis: interviuri scurte, foarte ciudate, cu actori și cîntăreți celebri. Revenind la film, veți avea parte și aici de unele secvențe din interviuri, iar pelicula se vrea un mockumentary despre cum s-a realizat celebra serie.


Seeking a Friend for the End of the World (2012) ✭✭✭✩✩

Putea fi de 4 stele, dacă nu se moleșea scenariul la un moment dat. Un asteroid se va lovi de Terra peste 3 săptămîni și oamenii fac tot ce pot să profite de ultimele lor zile de viață. Un singuratic (Steve Carrell) se pricopsește pe cap cu o vecină de bloc (Keira Knightley). Flama îi ia imediat și rezultă un film romantic într-o atmosferă apocaliptică


Damascus Cover (2017) ✭✭✭✩✩

Un spion israelian este trimis la Damasc, pentru a-l extrage de acolo pe cel mai acoperit agent al Mossad-ului, supranumit Îngerul. Ceea ce părea o misiune destul de simplă devine o poveste încurcată, în care sunt implicate persoane din conducerea Siriei. Deși filmul trenează pe alocuri, este o poveste de spionaj destul de interesantă.


In the Tall Grass (2019) ✭✭✭✩✩

Șase persoane se pierd într-un lan de iarbă înaltă, plin de mistere, vizavi de o biserică abandonată. În mijlocul hățișului, se află o piatră imensă neagră, cu inscripții care descriu realitatea. Se poate ieși din iarbă, dar majoritatea intră înapoi și iarăși nu găsesc drumul către exterior. După o nuvelă de Stephen King și Joe Hill, filmul este angoasant, misterios și, spre final, revelator.


Shaft (2019) ✭✭✭✭✩

Dincolo de criticile de la IMDB.com, mie mi-a plăcut acest nou film cu celebrul personaj Shaft. Este ancorat în prezent, are aluzii la tehnologii și aplicații cunoscute, sunt poante amuzante. Evident, Samuel L. Jackson face toți banii (apropo, mi-a plăcut că s-a arătat deranjat în film de faptul că oamenii îl confundă cu Laurence Fishburn – Morpheus din “Matrix”).


Hotel Artemis (2018) ✭✭✭✩✩

Cu Jodie Foster în rol de bătrînică și Jeff Goldblum bandit, este o distopie situată în Los Angeles-ul din anul 2028, cînd revoltele pe străzi pentru scăderea prețului apei sunt tot mai frecvente. Faceți luminozitatea mai mare, pentru că filmul este întunecat cam 95% din timp. Hotel Artemis este o clinică ascunsă pentru răufăcătorii răniți, care au acces acolo pe bază de abonament. Ideea asta parcă merita exploatată un pic mai creativ.


Mirage (2018) ✭✭✭✭✭

Cu Álvaro Morte și Javier Gutiérrez, adică El Profesor din “La casa de papel” și cel căruia i s-a propus rolul de El Profesor, acest film e desăvîrșit, de la idee la scenariu și execuție. Un thriller intens, bazat pe călătoria în timp. Nu este însă un SF ușurel, ci un film cu implicații psihologice și întrebări legate de morală. Cît de mult poți altera trecutul și cum te va afecta asta?

::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.