Micuții voyeuriști de la British Airways 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Eu îi înțeleg, pentru că și mie-mi place să știu cine stă lîngă mine în cartier. În avion, e chiar mai important. Deci stimații de la British Airways caută pe Google numele pasagerilor lor.

Le găsesc pozele și astfel îi pot întîmpina imediat ce pun piciorul în aeroport. Dacă tot au aflat diverse lucruri despre ei cu ajutorul lui Google, îi pot face să se simtă bine amintindu-le că mai e un film bun asemănător cu cel despre care au scris pe blog, sau că viața nu se sfîrșește dacă au plecat de la acel loc de muncă, așa cum au aflat de pe LinkedIN ș.a.m.d.

Unii spun că nu e frumos, că e intruziune în viața privată etc. Nu e deloc viață privată, ci e viață. Viața din societatea modernă implică tehnologie, Google și Facebook, compromisuri de la viața particulară și o mulțime de cunoștințe tehnice. Ni le asumăm sau nu. Dacă ni le asumăm, le suportăm. Paradigma privat/public necesită cercetări științifice noi.

Deci, ia să scriu eu pe blog cît de mult îmi place compania BA și cît de fericit m-ar face un upgrade gratuit la business! Cine știe, poate cineva de la ei va citi și cînd voi păși pe Otopeni voi fi agresat cu oferte de nerefuzat…

Inspirația e în articolul de la Cnet.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Micuții voyeuriști de la British Airways

  • gadjodillo

    …imi pare rau ca, atunci cind am fost in londra, am fost groaznic de ocupata – si usor astenica sau ingrozita de ploaie – si n-am apucat sa scriu despre experienta – bicefala, imi vine sa scriu acum, desi nu asta e cuvintul potrivit – duala, plecat cu BA, intors cu Wizz-ul.